Thursday, 29 July 2010

Acrylaat & DIY

Acrylaat (ook bekend als “perspex” of “Plexiglas”) is een leuk alternatief voor papier. Voor de uitnodiging in deze voorbeeld heb ik een kroonluchter met bewoording en de namen van de bruidspaar gegraveerd. Wat ik prettig vind met transparante acrylaat is dat het goed combineert met enige kleur. Mijn voorbeeld is verzierd met een een zwart-wit lintje, maar ook een heldere kleur kan natuurlijk!

Maar het hoeft niet alleen transparant te zijn. Acrylaat komt in een hele boel kleuren! Acrylaat kan ook worden gesneden in verschillende interessante vormen, zoals vlinders, vogels, harten, bloemen ... Zeg het maar en dat kan hoogstwaarschijnlijk!

Acrylaat combineert ook goed met papier! Ik heb deze “love birds” gesneden, maar de kaart is gewoon een A4, gehalveerd ( 2 keer 148,5 mm x 210 mm) en weer door de middel gevouwen. De tekst op de binnenkant van de kaart is met een inkjet printer geprint. Deze uitnodiging is zeer eenvoudig om thuis te maken, maar de formaat (64 x 210 mm) en de vogels zijn heel apart.No comments:

Post a Comment